Recept: vegan kokosijs zonder ijsmachine

20170115 Artikel kokosijsWij vermijden zelf zoveel mogelijk zuivelproducten o.a. vanwege de ongemakken die zuivelproducten ons opleveren. Maar…laten wij nou net erg van ijs houden (Lees: zelfs in de winter tussen de sneeuwstormen door). Omdat het ijs wat ze in de winkel verkopen vaak zuivelproducten bevat en omdat wij het liefst zelf ons eten maken, hebben wij er dit keer voor gekozen om kokosijs te maken. Bekijk ons recept in dit artikel.

Ingrediënten +/- 1000 ml ijs:

  • 500 ml kokosmelk
  • 500 ml gecondenseerde kokosmelk
  • Geraspte kokos naar smaak
  • 1 tl essence (optioneel)

Bereiding:

Stap 1: Voeg de kokosmelk, de gecondenseerde melk en indien gewenst de essence toe aan de blender. Mix het geheel ongeveer 2 minuten op de hoogste stand.

Stap 2: Voeg de geraspte kokos toe aan de blender en mix het geheel nog eens 2 minuten op de hoogste stand.

Stap 3: Schenk de mix in een diepvriesbakje, stop het bakje in de vriezer en haal het er na ongeveer 6 uurtjes weer uit.

Eetsmakelijk!

Wil je zien hoe wij deze “vegan kokosijs” hebben gemaakt? Bekijk het hieronder in onze vlog!

Deel dit met je vrienden!