Recept: veganistische speltkaneelbroodjes

20170109-recept-kaneelbroodjesWij houden ervan om zo gevarieerd en gezond mogelijk te eten. Wij houden daarnaast ook van zoetige snacks. In de meeste kant-en-klare (zoete) snacks die je uit de winkel haalt, zitten zoveel E-nummers. Om de schadelijke E-nummers zoveel mogelijk te vermijden, maken wij het meeste zelf. Dit keer hebben wij een veganistische variant op de kaneelbroodjes bedacht. Bekijk ons recept in dit artikel.

Ingrediënten voor +/- 14 bolletjes:

Deeg:

  • 125 ml plantaardige melk naar keuze
  • 50 gr. plantaardige boter
  • 3 gr. droge gist
  • 325 gr. speltbloem
  • 75 gr. suiker naar keuze

Voor het bestrooien:

  • 50 gr. rietsuiker
  • 1 tl kaneel

Bereiding:

Stap 1: Voeg de plantaardige melk in een maatbeker. Voeg daar de gist aan toe en roer dit door. Laat dit mengsel even staan.

Stap 2: Schenk de bloem en de suiker in een mengkom. Voeg hieraan de boter toe en roer dit even door.

Stap 3: Voeg de melk en de gist toe aan de mengkom met droge ingrediënten. Mix alles goed door elkaar met een handmixer en eindig het proces door het deeg met je handen te kneden. Zet de kom voor ongeveer 45 min. afgedekt weg op een warme plaats.

Stap 4: Ondertussen maak je de kaneelsuiker voor het bestrooien klaar. Voeg de kaneel samen met de suiker en roer dit goed door.

Stap 5: Na 45 minuten pak je de kom weer en rol je het deeg uit totdat het een rechthoek vormt.

Stap 6: Vet het deeg licht in met wat boter en strooi vervolgens je kaneelsuiker erover. Verspreid het goed.

Stap 7: Rol het deeg op.

Stap 8: Snijd vervolgens steeds een klein stukje van je rol af en leg deze op je bakplaat.

Stap 9: Bak de broodjes in ongeveer 25 min. op 170 graden goudbruin.

Eetsmakelijk!

 

Wil je zien hoe wij deze “veganistische speltkaneelbroodjes” hebben gemaakt? Bekijk het hieronder in onze vlog!

 

 

 

Deel dit met je vrienden!