romigepompoensoep

Ingrediƫnten voor 10 porties:
– 2 (fles)pompoenen
– 1 (rode) ui
– 2,5 tl Blaka spices mild + 1 tl Blaka spices Indian mix
– 3 el kokosmelk
– water om in te koken
– scheut plantaardige olie

Bereiding:
Stap 1: Was, schil en ontpit de pompoen. Snijd de pompoen dan in kleine blokjes.

Stap 2: Snijd de ui in blokjes.

Stap 3: Zet een pan op middelhoog vuur en voeg hier een scheutje olie aan toe. Voeg dan de gesneden uitjes toe.

Stap 4: Voeg de pompoen bij de pan, laat het even kort meebakken en voeg dan water en de Blaka spices toe. Zorg dat de stukjes pompoen helemaal onder water staan. Laat het geheel ongeveer 30 minuten koken. Is er ondertussen te weinig water? Voeg dan wat water toe.

Stap 5: Als de pompoen zacht is geworden, haal je de pan van het vuur. Voeg de kokosmelk bij de pan en maak de soep romig met een staafmixer. Proef jouw soep en voeg eventueel nog extra Blaka spices toe als dit nodig is.

Eetsmakelijk!

Blaka spices

De kracht van jouw eten – een afrocentrische kijk op koken en eten

Deel dit met je vrienden!