Recept: kikkererwten masala

kikkererwten masalaWij houden ervan om zo gevarieerd en gezond mogelijk te eten. Dit keer hebben wij gekozen voor kikkererwten als groente. Een makkelijke maaltijd en zeer zeker ook een voedzame maaltijd. Je kunt dit eten met bijvoorbeeld tortillas, zwarte rijst of bulgur. Bekijk ons recept in dit artikel.

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 300 gr. kikkererwten
  • 200 gr. tomaten (in stukjes gesneden)
  • Rode ui
  • Knoflook
  • 4 tl komijnzaad
  • 2 tl korianderzaad
  • 1 tl garam masala
  • 2 tl limoen- of citroensap
  • Peper naar smaak

Bereiding:

Stap 1: Zorg dat de kikkererwten ready to eat zijn. Als je gedroogde kikkererwten gebruikt, moeten deze geweekt en gekookt zijn alvorens deze in de pan te doen. Snijd de ui, de knoflook en de tomaten in stukjes.

Stap 2: Voeg een klein beetje olie toe aan de pan. Zodra de olie heet is, voeg je de ui, knoflook, korianderzaad, komijnzaad en een beetje peper toe. Bak dit kort door.

Stap 3: Voeg de tomaten met een scheutje water toe aan de pan. Kook dit geheel zacht door.

Stap 4: Voeg tot slot de kikkererwten, de masala en het limoensap toe en roer het geheel door. Laat het nog even kort bakken en je eten is klaar. Eetsmakelijk!

Wil je zien hoe wij deze “kikkererwten masala” hebben gemaakt? Bekijk het hieronder in onze vlog!

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit met je vrienden!