Recept: vegan groenteburger

20170305 groenteburgerWij houden ervan om zo gevarieerd en gezond mogelijk te eten. Deze week stappen wij over op de burgers. Hieronder vind je het recept van een van onze heerlijke groenteburgers met aardappel en groente naar smaak. Wees creatief en leef je uit! Bekijk ons recept in dit artikel.

Ingrediënten voor 10 groenteburgers:

  • 450 gr. kruimige aardappels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • peterselie naar smaak
  • peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 4 el (spelt)bloem
  • scheut olijfolie

Bereiding:

Stap 1: Was en snijd alle ingrediënten in kleine stukjes. Was en schil de aardappelen.

Stap 2: Zet een pan water op vuur en kook de aardappelen in ruim water in circa 20 minuten gaar.

Stap 3: Haal de aardappelen van het vuur en schenk ze over in een vergiet. Laat ze goed uitlekken en even afkoelen.

Stap 4: Nadat de aardappelen een beetje zijn afgekoeld, schenk je ze over in een dichte bak. Hier stamp je de aardappelen fijn.

Stap 5: Bak de groente (ui, knoflook, courgette en paprika) ongeveer 5 minuutjes in de pan. Maak het op smaak met zout, peper en peterselie.

Stap 6: Voeg 200 gram van de gebakken groente toe aan je aardappelpuree. Roer het geheel goed door.

Stap 7: Voeg meel toe om de burgers een lichtelijk krokant laagje te geven.

Stap 8: Schenk tot slot een klein beetje olijfolie bij het mengsel en roer het nog een keer goed door.

Stap 9: Zorg dat je pan ondertussen heet wordt. Zodra de pan heet is, voeg je olie toe aan de pan.

Stap 10:  Maak schijfjes van de aardappelpuree met groente.

Stap 11: Zodra ook de olie heet is, leg je ongeveer 4 schijfjes in de pan. Dit is uiteraard afhankelijk van de pan die je gebruikt.

Stap 12: Draai de burgers na ongeveer 5 minuten om en bak ze nog even 5 minuten aan de andere kant.

Eetsmakelijk!

Wil je zien hoe wij deze “vegan groenteburgers” hebben gemaakt? Bekijk het hieronder in onze vlog!

Deel dit met je vrienden!