Recept: spelt couscoussalade

Wij eten bijna dagelijks een salade en om ervoor te zorgen dat wij steeds andere vitamines en mineralen binnenkrijgen, bedenken wij steeds nieuwe combinaties die lekker, simpel en snel te maken zijn. Deze week nemen wij jullie dan ook mee naar de vegan salades. Check hieronder ons recept van de vegan couscoussalade.

Ingrediënten voor 2 personen/2 kommetjes:

  • 150 gr. speltcouscous
  • 220 gr. kokend water
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 paprika
  • 1/4 komkommer
  • 2 el pijnboompitten
  • 3-5 cherrytomaatjes
  • 5-10 olijven (groen en zwart)
  • 1 el olijfolie
  • limoensap naar smaak
  • 1 teentje knoflook
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • verse koriander naar smaak

Bereiding:

Stap 1: Weeg 150 gr. speltcouscous af in een bakje die heet mag worden. Laat ondertussen het water koken.

Stap 2: Zodra het water kookt, giet je ongeveer 220 gr. of ml water in het bakje met couscous. Laat dit geheel staan totdat al het water is opgenomen. Roer er dan kort doorheen.

Stap 3: Doe een klein beetje olie in een pan en bak de pijnboompitten heel kort, totdat ze een bruin laagje hebben. Let op: de verbranding van de pijnboompitten kan heel snel gaan!

Stap 4: Was en snijd alle overige ingrediënten in stukjes.

Stap 5: Meng alle ingrediënten (couscous, rode ui, paprika, cherrytomaatjes en olijven) samen in een grotere kom.

Stap 6: Maak in een apart bakje je dressing klaar. Voeg hieraan de olijfolie, limoensap, knoflook, peper en zout toe.

Stap 7: Als je dressing klaar is, voeg je dit bij de kom met de overige ingrediënten. Roer het geheel goed door.

Stap 8: Strooi tot slot nog wat koriander en de pijnboompitten over de salade en klaar is je salade.

Eet smakelijk, nyang switi!

Wil je zien hoe wij deze “couscoussalade” hebben gemaakt? Bekijk het hieronder in onze vlog!

 

Deel dit met je vrienden!