Recept: vegan bagel snacks

20170312 recept bagel snacksWij houden ervan om zo gevarieerd en gezond mogelijk te eten. Deze week hadden wij zin in broodachtige snacks. Wij hebben ervoor gekozen om bagel snacks te maken. Het leuke van de bagel snacks is dat je lekker kunt variëren met de topping. Hieronder vind je het recept van de vegan bagel snacks met topping naar smaak. Wees creatief en leef je uit! Bekijk ons recept in dit artikel.

Ingrediënten voor 24 bagel snacks:

  • 210 ml kokosmelk
  • 227 gr. (spelt)meel
  • 60 gr. plantaardige boter
  • 20 gr. suiker
  • 2/3 tl gedroogde gist
  • 1/4 tl zout
  • scheut olijfolie

Bereiding:

Stap 1: Maak de boter en de melk kort warm op laag vuur.

Stap 2: Zodra de boter en de melk net boven kamertemperatuur zijn, giet je het over in een grote beslagkom.

Stap 3: Voeg alle overige ingrediënten toe aan de beslagkom en mix het geheel op de laagste stand met een handmixer (Indien je het met de hand wilt kneden, kneed het dan ongeveer 5 minuten).

Stap 4: Kneed het geheel daarna nog even kort met de hand.

Stap 5: Dek de beslagkom af en laat deze ongeveer 60 minuten afgedekt op een warme plaats staan.

Stap 6: Na het uur verdeel je het deeg in twee gelijke stukken.

Stap 7: Rol beide uit en zorg dat je je deeg kan verdelen in 12 stukjes per rol.

Stap 8: Vorm bolletjes van de in totaal 24 stukjes deeg.

Stap 9: Leg al je bolletjes op een bakblik en dek het bakblik nog even 15 minuten af.

Stap 10: Verwarm je oven ondertussen voor op 180 graden.

Stap 11:  Bak de bolletjes in ongeveer 15 minuten lichtbruin.

Stap 12: Besmeer de bolletjes direct als ze uit de oven komen met van alles wat je wilt, met bijvoorbeeld kokoskaneel, ahornsiroop, sesamsaad of een zoutig mengsel.

Eetsmakelijk!

Wil je zien hoe wij deze “vegan bagel snacks” hebben gemaakt? Bekijk het hieronder in onze vlog!

Deel dit met je vrienden!