Categorie: Food/Obatala

5 aandachtspunten voor een veganistisch dieet

Nog geen jaar geleden was het in Nederland stoffig en totaal niet hip om als vegan of veganist door het leven te gaan. Veganisten werden vaak gezien als geitenwollensokken types. Anno 2017 heeft dit stoffige beeld plaatsgemaakt voor een trend die als hip wordt gezien. Veganistische menu’s en restaurants veroveren beetje bij beetje hun plekje […]

Lees verder

3 vegan hotspots in Bologna en Milaan

Vanuit Rome vertrokken wij voor een paar dagen naar Bologna om daarna nog een nachtje door te brengen in Milaan. De variatie in eten was ten opzichte van Rome een stuk beter in Bologna en Milaan. We genoten onze laatste dagen in Italie van heerlijke veganpasta, broodjes en burgers. Wij delen onze ervaringen hierover graag […]

Lees verder

Sightseeing in Rome

“Bongiorno” “Ciao” “Arrivederci”, “Grazie” en “Prego” is wat wij 1,5 week elke dag hoorden en af en toe natuurlijk ook spraken. Ons eerste trip zonder vaste woonplaats is een feit. Al lange tijd wilden wij Rome bezoeken, o.a. vanwege de zichtbare overblijfselen vanuit de geschiedenis. Wil je weten hoe wij Rome hebben ervaren? Check het […]

Lees verder

Rijst, hoe donkerder hoe beter!

Rijst is misschien wel een van de meest gebruikte ingrediënten voor warme maaltijden. Overal ter wereld wordt er met groenten regelmatig rijst gegeten. Er zijn ook vele soorten rijst. Voor mensen van Afrikaanse oorsprong (lees: continentale Afrikanen en de diaspora) is dit niet anders. Er zijn vele Afrikaanse en Afro-Caraïbische gerechten die met rijst worden […]

Lees verder