Categorie: Blog

Boeklancering “De kracht van jouw eten”

Vorig jaar brachten wij ons boek over winti en holistisch welzijn uit. Begin van het jaar kondigden wij aan dat wij ook dit jaar een boek zouden uitbrengen. Het moment is daar. Het boek dat middels een feestelijke presentatie op 30 november op de markt wordt gebracht, gaat over de kijk op afrocentrisch koken en […]

Lees verder

Recept: speltcouscous met sopropo en kikkererwten

Simpel, snel, voedzaam en heerlijk! Dat is hoe je dit recept van speltcouscous met kikkererwten en sopropo omschrijft. Dit recept kan je binnen 30 minuten op tafel zetten. Deze combinatie bevat o.a. antioxidanten, vezels, vitamine C en ijzer. Hierdoor is dit gerecht bijvoorbeeld goed voor je bloedsuikerspiegel, als ook je bloeddruk. Probeer het zelf uit […]

Lees verder

3 kenmerken van afrocentrische voeding

Bij afrocentrisme wordt er vanuit gegaan dat niets op zichzelf staat en dat alles een rode draad heeft. Dit is ook het geval met eten. Dus wanneer we het hebben over de afrocentrische kijk op eten, dan zijn de eerdergenoemde punten van belang. In de afrocentrische filosofie omtrent eten, is eten meer dan alleen eten. […]

Lees verder

3 voordelen van Blaka spices

Iedereen die Blaka Online volgt, weet dat wij het regelmatig hebben over onze Blaka spices. Blaka Spices zijn een belangrijk onderdeel van onze voeding en daarbij ook de recepten die wij met jou delen. Ken jij de Blaka spices nog niet? Dan kunnen wij het omschrijven als een melange van biologische kruiden en specerijen. Wat […]

Lees verder